Educatie

Zoals je misschien al wel gelezen hebt proberen we studenten te helpen met hun weg te vinden in hun studie. Om dit te ondersteunen werken we met een meter- peter systeem. In dit systeem matchen we nieuwe studenten met ouderejaars die exact dezelfde talencombinatie doen. Zo kunnen nieuwe studenten bij hun meter of peter terecht met al hun vragen. De meters en peters zullen vervolgens hun best doen om deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden of doorverwijzen naar de juiste contactpersoon.

Aangezien studeren op zich al duur kan zijn sporen we studenten aan om hun boeken tweedehands te kopen en verkopen.

Elke maand organiseren we onze Talenavonden samen met onze vrienden van Lingua (studentenclub voor Taal- en letterkunde en Wijsbegeerte). Deze avonden sporen we studenten aan om hun talencombinaties te spreken met o.a. vrienden en andere studenten. We proberen deze avonden ook zo laagdrempelig mogelijk te houden met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom op deze avonden ook studenten die geen talen studeren (deze studenten sporen we ook wel aan om een andere taal te spreken). Deze avonden zijn dus ook de perfecte plaats om mensen te leren kennen. Twee vliegen in één klap dus.

Onze club vindt informatie uitwisseling ook heel belangrijk. Daarom organiseren we ook infosessies over bijvoorbeeld examenperiodes, bachelor scripties en sinds dit jaar geven we ook een infosessie over bachelor gerelateerde masters. Op deze manier hopen we studenten goed voor te bereiden op hun academische carrière.

Tijdens examenperiodes studeren enkelen van onze presidium leden op onze discord. Als je graag mee online studeert kun je altijd in onze discord terecht. In dat geval stuur je best een berichtje via Instagram.

Voor verdere vragen over ons educatieve luik kun je altijd terecht bij onze Tutor.

Tutor ~ Lauren Wijnen

tutor@clubtranslatio.be of via onze social media platformen.